Reforma integral a Guillem I

ABANS

DESPRÉS

Planta baixa

Planta primera

Planta segona

Planta baixa

Planta primera

Planta segona

DESCRIPCIÓ 

En aquesta reforma integral a Guillem I de Ribes, es van respectar els elements d’estil clàssic de l’habitatge incorporant-los al nou disseny.

En aquesta casa, es duu a terme una remodelació sencera de l’espai, tant als espais interiors com als exteriors.

Partint d’una casa clàssica construïda als anys 80 on predominaven les parets de colors foscos, espais tancats i petits i un mobiliari que havia quedat totalment descontextualitzat entre d’altres. Es busca fer-li un gir de 360° per convertir-la en una casa moderna.

Per això es va realitzar una selecció detallada de materials que transmetessin calma i serenitat, es va optar per una paleta de colors càlids i naturals.

A la planta baixa es vol ser el centre de la vida dels propietaris, per això s’unifiquen els tres espais en un. El saló-menjador-cuina, manté els elements característics de l’habitatge com són les motllures a tots els sostres i les portes i finestres originals. En allò que seria el garatge original, es dissenya un estudi i despatx per a la propietària.

La planta primera i segona estan destinades a la zona de nit, on podem trobar els dormitoris i banys. En aquests espais s’ha mantingut l’estructura original, però s’ha redissenyat cada estança, sobretot els banys, tot fent el conjunt més modern i d’acord amb l’estil de la família.