Disseny d’un loft industrial a Sitges

 

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”540″ thumbnail_height=”300″ number_of_columns=”3″] 

DESCRIPCIÓ

El loft industrial a Sitges pretenia respectar els elements característics de l’espai, a més que l’habitatge fos molt obert perquè la llum arribarà a qualsevol espai.

Ens trobem en unes oficines sota terra, que la propietària vol convertir en el seu habitatge habitual. El repte principal va ser com fer que entri la llum natural en un espai tan fosc.

A tot l’espai només disposàvem de dues entrades de llum natural, com són la porta principal i la d’un pati interior a l’altre extrem de l’habitatge. Perquè la llum arribarà a tot l’espai, totes les zones comunes es van distribuir al centre de l’habitatge. A la zona de dia, no es va col·locar cap paret que pogués tapar la llum, és a dir, un espai totalment obert de cap a cap.

En canvi, els espais privats, com les habitacions i els banys, es van dissenyar en els perímetres de l’habitatge. Perquè entrarà la llum natural es van col·locar grans vidres a la part superior de la paret que connecta amb la zona comuna.

Un altre dels objectius principals va ser la fomentació de la mateixa arquitectura, emfatitzant l’estil industrial. Es va voler mantenir totes les instal·lacions vistes, els materials naturals, com és la volta catalana, i totes les imperfeccions de la preexistència.

Així doncs, ens trobem en un loft de caràcter industrial i modern al centre de Sitges, on originalment eren unes oficines.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]